Zuidergekke week van 7 tot 14 oktober : van 7 tot 14 oktober organiseert de Noord-Zuiddienst een Zuidergekke week. Elke dag kan je terecht in het pop-up café op de Markt. Alle inkomsten uit het café gaan naar het Rode Kruis in Italië dat zich dag en nacht inzet voor de bootvluchtelingen. Daarnaast staan er nog leuke activiteiten gepland. Woensdag 7 oktober speelt Koen De Wulf, finalist van de Humo's Comedy Cup, zijn nieuwe show Ecoriet.

Wandel mee met de Fair Trade en bio-wandeling in het centrum van Geel op zaterdag 10 oktober. Deelnemen kost 8 euro en 3 euro voor mensen met een vrijetijdspas. Op donderdag 8 oktober kan je genieten van een fairtrade maaltijd in de Wolwinkel met aansluitend een wijnproefavond.

Op maandag 12 oktober speelt Studio Geel de film "Le tout nouveau testament". Een volledig overzicht van de activiteiten vind je op de facebookpagina van de Noord-Zuiddienst stad Geel of op www.geel.be.

Waag je kans met de PMD-wedstrijd

Goed sorteren is essentieel voor een goede recyclage. Als jij het correct doet maak je kans om de PMD-wedstrijd van IOK Afvalbeheer te winnen. Wat moet je doen? Op de cover van de afvalkrant van september vind je sticker in de vorm van een sherifster. Kleef de ingevulde sticker op je PMD-zak en zet die buiten op 22 oktober 2015.

Richt de sticker naar de straatkant. Zorg dat je PMD-zak correct gesorteerd is. Kijk de PMD-sorteerregels nog eens na in de afvalkrant van september of op www.iok.be. Plakt je ingevulde 'sheriffster-sticker' op een juist gesorteerde PMD-zak dan win jij misschien wel één van de prachtige prijzen: een fiets of elektrische fiets, een fietstruitje of fleece dekentje. meer info: www.iok.be

Geen peuterspeelpunt op 5 oktober en 23 november

Het peuterspeelpunt is gesloten op 5 oktober en 23 november. In het peuterspeelpunt leren baby's en peuters tot 3 jaar samen spelen terwijl hun ouders gezellige babbelen of ervaringen uitwisselen. Het peuterspeelpunt is open op maandag – en vrijdagvoormiddag van 9u15 tot 11u30, behalve tijdens schoolvakanties, op schoolvrije dagen en op feestdagen.

Je vindt het speelpunt in de gebouwen van de buitenschoolse kinderopvang de Bengelbende, Burgstraat 27. Spelen is gratis en inschrijven is niet nodig. Je komt langs wanneer je wil. Rond 10u30 eten de kinderen een stuk fruit. Voor mama of papa is er koffie of thee.  meer info: De Bengelbende, 014 56 73 45, bengelbende@geel.be

Zwem- en loopwedstrijd op 3 oktober

Op zaterdag 3 oktober organiseert de Geelse Triathlon Club een zwemloop. Het 25m-bad is van 13 tot 17 uur gesloten voor het publiek. Het loopgedeelte van de zwemloop vindt plaats op de parking voor het zwembad. Het zal die dag niet makkelijk zijn om een parkeerplaats te vinden in de buurt van het zwembad.

Najaarsopendeurdag Geel centrum

Gezellig shoppen? Zak af naar het centrum van Geel. De handelaars zijn open op zondag 4 oktober 2015 van 13u tot 18u.

Steegjeswandeling

Wandel mee met de gidsen tijdens deze fascinerende, gratis themawandeling in het centrum van Geel op zondag 4 oktober. De Steegjeswandeling gaat langs een netwerk van historische paadjes dat nog altijd bestaat en gebruikt wordt tussen de St.-Dimpna- en de St.-Amandskerk.

Vroeger waren de paadjes omgezoomd met metershoge hagen. Daarin is verandering gekomen, maar vol geschiedenis zijn ze nog altijd. De stadsgids weet over elk steegje wel een leuk verhaal te vertellen. De wandeling vertrekt zondag 4 oktober om 14u aan Toerisme Gel, markt 1. Deelnemen is gratis.

Gratis bevolkingsonderzoek borstkanker

Van alle kankers is borstkanker diegene die bij vrouwen het meeste voorkomt. Drie op de vier vrouwen met borstkanker zijn ouder dan 50 jaar. Als borstkanker in een vroeg stadium ontdekt wordt, is de kans op genezing groter.

Via het bevolkingsonderzoek naar borstkanker kunnen vrouwen van 50 tot en met 69 jaar om de 2 jaar een kwaliteitsvolle screeningsmammografie laten nemen. Het onderzoek is gratis voor vrouwen die aangesloten zijn bij een Belgisch ziekenfonds. Je hoeft geen remgeld te betalen. Ga met een voorschrift van uw arts of de uitnodigingsbrief naar een mammografische eenheid.  meer info: www.bevolkingsonderzoek.be

Multimedia presentatie over de onverenigbaarheid van macht en liefde

Piet Lamberts-Van Assche geeft een multimediale presentatie van 'Der Ring des Nibelungen' van Richard Wagner. Hij besteedt daarbij aandacht aan het verhaal, de muzikale structuur en de filosofie die aan het verhaal ten grondslag liggen. Mits enige overdrijving zou je kunnen stellen dat de Ring van Wagner een handboek politieke filosofie is maar dan op muziek gezet met muzikale leidmotieven.

De presentatie is een multimediaal gebeuren. Piet vertelt, toont foto's en DVD fragmenten en hij laat muziek horen. Interesse? De voorstelling vindt plaats op donderdag 8 oktober om 20u in de bib. Inschrijven kan tot 8 oktober via bibliotheek@geel.be.